VTM

NIEUW vanaf vrijdag 9 september

Little Big Shots

In Little Big Shots probeert Nathalie Meskens - toch niet op haar mondje gevallen - zich niet te laten overklassen door bengels die allemaal iets heel speciaals kunnen. Al is de kans groot dat ook Nathalie van haar sokken wordt geblazen. Haar gasten mogen dan wel tussen 4 en 12 zijn, ze verbluffen kijkers tussen 7 en 77. Of wat dacht je van een 6-jarige kickboksster, een piepjonge flamencodanseres, een 4-jarige auto-encyclopedie of een topvoetballer van 10 die als de beste jongleert? Little Big Shots is geen wedstrijd of talentenjacht, maar een feelgood tv-feest met kleine vedetten en grote acts. Er zijn geen winnaars of verliezers, want iedereen schittert. Groot talent is soms kleiner dan je denkt.

littlebigshots

Mijn grootste talent als kind? Snoepen.

Nathalie Meskens
vanaf maandag 5 september 

Cordon 2

vanaf maandag 5 september 

Cordon 2

40 dagen duurt het Cordon al. Niemand kan er in of er uit zolang het dodelijke tropische virus niet onder controle is. Duizenden mensen zitten er nog vast en trotseren een nog groter gevaar, want meer en meer geldt in de straten van Antwerpen het recht van de sterkste. Of van diegene met de meeste wapens. Buiten het Cordon lijkt Operatie Doofpot te beginnen en zijn er meer vragen dan antwoorden.

Vertrouwde namen zoals Wouter Hendrickx en Liesa Van der Aa en nieuwe gezichten zoals Matthias Sercu en Carry Goossens in een spannend tweede seizoen van de successerie dat onmiddellijk start waar het eerste seizoen eindigde.

cordon

Iedereen die op mij rekent, is gekloot.

Jana
NIEUW VANAF WOENSDAG 7 SEPTEMBER

Het Grootste Licht

Hoe eet je in één minuut tijd zo veel mogelijk erwtjes zonder je handen te gebruiken? Hoe vul je een eierdopje met zoveel mogelijk tranen? En hoe verstop je een ananas op je lichaam? Het zijn slechts enkele van de bizarre en knotsgekke opdrachten die Gert Verhulst en zijn bevallige assistente Ruth Beeckmans in petto hebben voor de panelleden.

Aan Olga Leyers, Frieda Van Wijck, Guga Baúl, Sven De Ridder én een wekelijks wisselend panellid om al hun troeven op tafel te leggen. Of de panelleden hun verstand gebruiken, hun intuïtie volgen of hun creativiteit uitspelen: wie de opdrachten volgens Gert tot een goed einde brengt, wint. Wie is de snelste, de slimste of de meest originele? Kortom: wie is Het Grootste Licht?

hetgrootstelicht

Mijn assistent moet maar één ding doen: alles.

Gert Verhulst
vanaf donderdag 8 september

Alloo bij de Wegpolitie

Geen arena zo herkenbaar als de Vlaamse autosnelweg. Dagelijks maken miljoenen autobestuurders er gebruik van, onder het toeziend oog van de Federale Wegpolitie. In een nieuw seizoen van Alloo bij de Wegpolitie volgt Luk Alloo opnieuw in hun kielzog. Alcoholcontroles, grootschalige flitsacties, spoedinterventies, vaststellingen van ongevallen: Alloo belicht aan de hand van zijn gekende interviewstijl hoe het leven op de Vlaamse autosnelweg eruitziet. Met aangrijpende verhalen, opmerkelijke gebeurtenissen, eerlijke getuigenissen en een tikkeltje humor. Bekende gezichten keren in dit nieuwe seizoen terug, maar ook nieuwe agenten worden geïntroduceerd. Zij nemen Luk Alloo mee op hun rit in de zones Antwerpen, Brecht en Turnhout.

alloo
elke dinsdag en vrijdag vanaf 6 SEPTEMBER

Jonas & Van Geel

elke dinsdag en vrijdag vanaf 6 SEPTEMBER

Jonas & Van Geel

Een unieke personalityshow boordevol humor, talk, verrassingen en muziek. Met boeiende gasten zoals je ze nog nooit gezien hebt en een gastheer die geen blad voor de mond neemt. Dat is Jonas & Van Geel. Of zoals Jonas het zelf zegt: “Een speeltuin waarin ik mijn eigen ding kan doen”. En dat niet één, maar twee keer per week. Op dinsdag trekt Jonas als presentator-imitator-acteur-zanger-entertainer-in-het-nette-pak alle registers open met een zetel vol bekende gasten. Op vrijdag worden de lichten gedimd en gaat het er iets stouter aan toe in een gezellige late night-setting. De rest van de week gaat het feest van Jonas gewoon verder op zijn razend populaire Facebook-pagina.

jonasenvangeel
VANAF MAANDAG 5 september

Axel Opgelicht

Londen, Praag, Mumbai, Havana, Barcelona en Sint-Petersburg. Als bestemmingen zijn ze hot en populair. Maar de musea, de stranden, het nachtleven en de shoppingcentra hebben ook een donker kantje. Want waar veel toeristen komen, komen ook veel oplichters. En ze hebben elk hun manier om jouw geld in hun handen te krijgen. In een nieuw seizoen speelt Axel Daeseleire opnieuw de naïeve toerist en probeert hij leugenaars en bedriegers te ontmaskeren. Zes weken lang trekt Axel met een verborgen camera de straat op en laat hij zich gewillig in de val lokken. Dat levert tips en tricks op die voor je reis even noodzakelijk zijn als je Lonely Planet en je zonnecrème.

axelopgelicht

Oplichters zullen er altijd en overal zijn. Ik ga nog eens op pad om hun werkwijze bloot te leggen.

Axel Daeseleire
vanaf woensdag 7 september

Helden van Hier: Door het Vuur

Helden van Hier: Door het Vuur is terug. In het tweede seizoen werpt de reportagereeks opnieuw een blik achter de schermen van één van de gevaarlijkste beroepen ter wereld: dat van brandweerman. Meer dan 400 brandweermannen waaronder officieren, duikers, klimmers en ambulanciers waken over de veiligheid van Gent en omstreken en staan 24/7 klaar om meteen uit te kunnen rukken. Maar ook het hulpcentrum, waar de eerste noodoproep binnenkomt en de voorposten van de Gentse brandweer zijn van cruciaal belang. Daarom krijgen zij dit seizoen een prominente rol in de reeks.

Honderd shiften lang volgt een cameraploeg elke interventie, training en opleiding van de Gentse brandweer. En waar de cameraploeg op afstand moet blijven, nemen de bodycams en helmcamera’s van de brandweerlui het over. Dit is het leven zoals het écht is.

heldenvanhier

Je weet nooit op voorhand hoe het zal aflopen bij een noodgeval, goed of slecht.

Ambulancier Tom
NIEUW vanaf dinsdag 6 SEPTEMBER

Alloo bij

"Mogen wij u de komende maanden lastigvallen?", die vraag stelde Luk Alloo eerder dit jaar aan verschillende interessante Vlamingen die volop in de actualiteit staan. En de meesten zeiden volmondig ja. Samen met zijn cameraploeg was hij maandenlang zowat de schaduw van o.m. Studio 100-baas Gert Verhulst, succesauteur Pascale Naessens, columnist Jan Mulder en topchef Sergio Herman. Luk vraagt ze uit over hun werk, hun leven en neemt ze mee naar plekken uit hun verleden die voor hen nog altijd belangrijk zijn. Televisie die je eigen beeld van deze bekende mensen hoe dan ook zal bijsturen.

alloobij
Nieuw vanaf maandag 29 augustus

Vooravond

VTM NIEUWS

vtmnieuws
elke weekdag vanaf maandag 29 augustus

Familie

Familie zal niet echt meer hetzelfde zijn, want dit seizoen stapt Kürt Rogiers de dagelijkse serie binnen als zakenman Lars Dewulf: rijk, succesvol en heel zelfzeker. De bal die heel wat aan het rollen brengt in de wereld van de Van den Bossches! Terwijl zij én de kijkers verder zoeken naar de moordenaar van überbitch June gaat de langstlopende serie in Vlaanderen naar zijn 25ste verjaardag in december. Een feest waarbij ook andere nieuwkomers zoals Vincent Banic, Darya Gantura, Jaak Van Assche en Ini Massez mogen aanschuiven.

familie
op woensdag

Faroek / Telefacts

VTM Filmtoppers

Heroïsche verhalen over een chaotische toekomst in The Hunger Games: Mockingjay Part 1, kindvriendelijke superhelden in The Amazing Spiderman 2, dronken studenten die jonge koppels pesten in Neighbors en Vlaamse motorbendes die als Bowling Balls vechten om Nathalie Meskens. Gevarieerder ​kunnen de VTM Filmtoppers dit najaar niet zijn.

later dit najaar

Belgium's Got Talent

Nieuwe gezichten in de jury, een kersvers presentatieduo en meer dan 100 talenten die de Stadsschouwburg doen daveren: dat brengt het nieuwe seizoen van Belgium’s Got Talent. An Lemmens, Stan Van Samang en Dan Karaty nemen samen met Niels Destadsbader plaats achter de jurydesk om de talenten te wikken en wegen. Hosts Koen Wauters en Laura Tesoro staan backstage klaar voor dat laatste duwtje in de rug.

Ook in het nieuwe seizoen wordt het podium vrijgemaakt voor het beste, origineelste, grappigste of creatiefste talent van Vlaanderen. Van goocheltrucs tot  sportprestaties over operastukken of een ingewikkeld staaltje acrobatie: de meest uiteenlopende acts passeren de revue. Wie krijgt de jury op het puntje van zijn stoel? Wie kan ze verrassen, doen smelten of laten glimlachen? En wie stoot dankzij de nieuwe golden buzzer rechtstreeks door naar de liveshows en strijkt in de finale 50.000 euro op?

bgt
Nieuw lATER DIT NAJAAR

Helden van Hier: In de Lucht

Indrukwekkende luchtbeelden, moedige dokters en verpleegkundigen en ervaren piloten zijn de rode draad in deze spin-off van Door het Vuur. Wekenlang volgen reportageploegen hulpverleners van de West-Vlaamse helicopterhulp die met hun MUG-heli gemiddeld drie tot vier keer per dag uitvliegen om levens te redden. Op de middenberm van een autosnelweg, in een weide met koeien of op een parkeerplaats … De hoogopgeleide piloten brengen het toestel steeds veilig op de grond en zo dicht mogelijk bij het incident zodat de arts snel hulp kan bieden. Adrenaline op je scherm, kippenvel in je zetel.

heldenvanhier
later dit najaar

Wat Als?

Wat als je verliefd was op je dokter? Wat als erecties geluid maakten? Wat als Jezus een zus had? Op deze en tal van andere prangende vragen heeft het derde seizoen van Wat Als? een pasklaar antwoord. Bruno Vanden Broecke, Charlotte Vandermeersch, Ben Segers, Ruth Beeckmans, Koen De Graeve en co krijgen versterking van nieuwkomers Charlotte Timmers en Matteo Simoni. 

watals
Nieuw lATER DIT NAJAAR

Chris Van den Durpel

Terwijl de halve wereld op zeldzame Pokémon jaagt, zit ook Chris Van den Durpel al een tijdje achter vreemde figuren aan. Hij werkt aan een gloednieuw sketchprogramma voor VTM met heel wat nieuwe typetjes. Maar ook legendes als Kamiel Spiessens, Ronny King, Jimmy B passen zich aan aan de Pokémon GO-generatie en worden helemaal klaargestoomd voor de wereld van Snapchat, Instagram en Twitter.  

Een pruik op, één blik in de spiegel en de goesting was er weer.

Chris Van den Durpel
nieuw later dit najaar

Lotgenoten

Een verwoestende storm trekt over Pukkelpop, een trein vol pendelaars ontspoort in Buizingen, een gaslek zorgt voor een vreselijke explosie in Gellingen. Er zijn bij de rampen slachtoffers, er zijn overlevenden. Deze nieuwe reportagereeks van VTM NIEUWS met Julie Colpaert  focust op de verhalen van de mensen die de ramp overleefden, mee ter hulp kwamen of achterbleven. Hoe hebben zij die tragische dag beleefd? Hoe hebben ze mekaar geholpen? Hoe zijn ze Lotgenoten geworden?

lotgenoten
later dit najaar

Het Lichaam van Coppens

Precies één jaar duurde het om hun lichaam en geest de nodige rust te geven, maar de broers Coppens zijn terug voor een nieuw seizoen van Het Lichaam van Coppens. De lokroep van de wetenschap blijkt voor Staf en Mathias immers onweerstaanbaar. Kijkersvragen blijven binnenstromen: kan je zelf meevliegen met een drone, kan je je zwembad omtoveren in de dode zee of kan je met een schommel een looping maken? De mouwen zijn opgerold, de hulpdiensten staan paraat en de broers zijn er weer helemaal klaar voor om hun lichaam te schenken aan de wetenschap.

hlvc

De lokroep van de wetenschap is onweerstaanbaar.

Staf & Mathias
later dit najaar

CATHéRINE

Cathérine Moerkerke weet wat ze wil. En ze weet wat ze wil vragen. In een nieuwe reeks reportages stapt Cathérine werelden binnen waar ze zelf niks van kent en laat ze zich vooral verrassen door nieuwe mensen in een nieuwe omgeving waarover ze alles wil weten. Nieuwsgierig, meevoelend, altijd tactvol, maar met de juiste vragen. En minstens even vinnig als die vragen, is de visuele stijl en montage van CATHéRINE, want ook één mooi beeld of een korte stilte kan veel vertellen.

catherine
Nieuw lATER DIT NAJAAR

Holland-België

Sinds de Belgische revolutie is de strijd niet zo hevig geweest. In Holland-België smijten twee teams in een speciale uitzending keihard met alle vooroordelen en verschillen die er zijn tussen de Hollanders en de Belgen. Waarom zouden Belgen dom zijn en Nederlanders zo gierig? En waarom verzieken de Nederlanders alles wat ze eten met pindasaus? Jonas van Geel en Wendy Van Dijk proberen diplomatisch te bemiddelen tussen Team België met Philippe Geubels, Ruth Beeckmans en Sven De Ridder en Team Nederland met Jandino Asporaat, Ruben Nicolai en Jan-Jaap van der Wal. Hebben we al verteld dat de Belgen de Nederlanders klopten in het hockey op de Olympische Spelen?

hollandbelgië

De strijd tussen een 3-gangenlunch en effe snel een kroket uit de muur.

Jonas Van Geel

De Vetste Vakantie / Rijker Dan Je Denkt?

BELEEF HET VANAF BEGIN SEPTEMBER

Programmaschema

Exacte starturen op vtm.be

Dagelijks

18.00

Sofie in de keuken van

18.20

Echte Verhalen:
De Buurtpolitie

19.00

VTM NIEUWS

19.45

Het Weer

20.00

Familie

20.35

Axel Opgelicht

21.45

Cordon 2

22.55

Chicago P.D.

20.35

Jonas & Van Geel

21.45

Alloo bij

22.40

Film

20.35

Het Grootste Licht

21.40

Helden van Hier: Door het vuur

22.45

Telefacts/Faroek

20.35

Safety First

21.15

Alloo bij de Wegpolitie

22.25

Chicago Fire

20.40

Little Big Shots

22.00

Jonas & Van Geel: Late night

22.45

Stadion

19.50

Comedy Toppers

20.30

VTM Filmtoppers

23.00

Stadion

19.55

De Kotmadam

20.35

Film

23.00

Stadion