Q2

Quantico

Amerika’s grootste bedreiging werkt bij de FBI

nieuw - vanaf zondag 28/08 – 20.30 - dubbelafleveringen

Quantico

Amerika’s grootste bedreiging werkt bij de FBI

Samenzweringen, bedrog en intriges. Niemand is te vertrouwen in de nieuwe Amerikaanse drama- en misdaadreeks Quantico. Wanneer New York plots wordt opgeschrikt door de grootste terroristische aanslag sinds 11 september, staat heel het land in rep en roer. De hoofdverdachte? FBI-agente Alex Parrish (Priyanka Chopra). Alles wijst erop dat ze er werd ingeluisd door één van haar medestudenten tijdens haar FBI-opleiding in Quantico. Maar wie is er écht verantwoordelijk voor de aanslag? Parrish stelt alles in het werk om haar naam te zuiveren en de dader op te sporen.

Met meer dan 40 Bollywoodfilms achter haar naam is de Indische hoofdrolspeelster en voormalig Miss World Priyanka Chopra niet de minste. Ze won onder meer de National Film Award voor beste actrice. 

Quantico

Mr. Robot

fuck society

nieuw - vanaf zondag 28/08 – 22.15

Mr. Robot

our democracy has been hacked

Dit najaar verwelkomt Q2 de Golden Globes-winnende psychologische thrillerreeks Mr. Robot. De serie vertelt het verhaal van de sociaal gestoorde en aan morfine verslaafde jonge computerprogrammeur Elliot Alderson (Rami Malek). Overdag werkt hij bij een internetbeveiligingsfirma die grote multinationals beschermt tegen cyberaanvallen en ’s nachts maakt hij gebruik van zijn hackerskunsten om zo vrienden en kennissen te beschermen tegen mensen met kwade bedoelingen. 

Elliot staat voor een moeilijke beslissing wanneer hij plots wordt benaderd door de mysterieuze Mr. Robot, de leider van een hackerscollectief genaamd ‘fsociety’, en hem vraagt om één van de grote multinationals die hij moet beschermen, uit te schakelen…

MrRobot
nieuw – vanaf donderdag 1/09 – 22.40

Qdoc

Q2 zendt dit najaar elke donderdagavond het gloednieuwe Qdoc uit, waarbij documentaires over spraakmakende persoonlijkheden en thema’s te zien zijn. Dat gaat van Michael Jackson, Lionel Messi, Kurt Cobain, Muhammad Ali tot One Direction en over thema’s als avontuur, reizen en sport met o.a. Sherpa en Nitro Circus: The Movie.

De aftrap wordt op donderdagavond 1 september 2016 gegeven met The Crash Reel: een documentaire over Kevin Pearce, een veelbelovend snowboardtalent, bij wie het op een dag gruwelijk mis gaat.

qdoc
nieuw – later dit najaar

The Voice USA

this. changes. everything.

The Voice van Vlaanderen krijgt een buitenlands vervolg bij Q2 met The Voice USA. In het tweevoudig Emmy Award-winnend programma krijgen de beste stemmen uit de Verenigde Staten de kans om zich te bewijzen voor het grote publiek. Topartiesten Miley Cyrus, Alicia Keys, Adam Levine en Blake Shelton zijn de coaches van dienst. Zij zullen heel wat zangtalenten begeleiden en hen klaarstomen om wekelijks dé ultieme zangprestatie neer te zetten. 

Vijf rondes moeten het kaf van het koren scheiden: Blind Auditions, Battles, Knockouts, live Playoffs en tot slot de liveshows. Wie kroont zich uiteindelijk tot dé Voice USA en gaat naar huis met 100.000 dollar? Q2 speelt kort op de bal en zendt telkens in de week dat het in de VS wordt uitgezonden, de afleveringen uit. 

TheVoiceUSA
nieuw

Peking Express

Q2 gaat het legendarische avonturenprogramma Peking Express uitzenden. De zoektocht naar avontuurlijke duo’s, die de strijd van het liften willen aangaan in Azië, is volop bezig. De rode draad van Peking Express blijft ongewijzigd: verschillende duo’s racen al liftend met één euro per dag dwars door heel wat landen om als eerste de finaleplek te bereiken. De duo’s zijn hierdoor volledig afhankelijk van de lokale bevolking en elkaar. De opnames van Peking Express vinden dit najaar plaats.

pekingexpress
nieuw – later dit najaar

The Graham Norton Show

Q2 brengt dit najaar het nieuwe seizoen van het Britse talkshow The Graham Norton Show. Net zoals in de vorige seizoenen krijgen de grootste sterren uit de film-, muziek- en comedywereld de meest ondenkbare vragen voorgeschoteld door Graham Norton. Q2 brengt de uitzendingen van de nieuwe afleveringen telkens maar één week later dan dat ze in Groot-Brittannië op de BBC worden getoond. 

thegnshow
nieuw – later dit najaar

The Muppets

The Muppets zijn binnenkort te zien bij Q2 met Miss Piggy’s eigen praatprogramma ‘Up Late with Miss Piggy'. De komische scripted realityreeks toont niet alleen het privé- en werkleven van The Muppets, maar ook liefde, teleurstellingen en begeertes. 

themuppets
op dinsdag en woensdag

Champions League

Ook dit najaar zet Q2 opnieuw volop in op Europees topvoetbal met de UEFA Champions League. Geen KAA Gent dit keer, wel kersvers landskampioen Club Brugge die zich voor het eerst in 11 jaar nog eens rechtstreeks weet te plaatsen voor de groepsfase van het prestigieuze toernooi. Ondertussen in bekend dat Club Brugge het in deze groepsfase zal moeten opnemen tegen Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen.

De finale wordt gespeeld op zaterdag 3 juni 2017 in het Millennium Stadium, het nationale stadion van Wales. Alle wedstrijden zijn live te volgen bij Q2. Tom Coninx en zijn team van bekende studiogasten zorgen voor grondige analyses. 

ucl
nieuw - vanaf maandag 29/08 – 20.35

Rosewood

the Beethoven of private pathologists

Dr. Beaumont Rosewood (Morris Chestnut) is een charismatisch man en de meest briljante patholoog in Miami. Samen met de bikkelharde detective Annalise Villa (Jaina Lee) gaat hij op zoek naar aanwijzingen die niemand anders lijkt te vinden en helpt hij de Miami Police Department enkele van de meest uitdagende zaken op te lossen.

Zelf lijdt Rosewood aan enkele kwaaltjes, maar die houden hem niet tegen om te genieten van het leven. Zijn constante optimisme vormt de drijfveer achter het oplossen van moordzaken en geeft hem de mogelijkheid om details te zien die anderen zijn ontgaan. 

Rosewood

Comedy

nieuw – later dit najaar

Life in Pieces

In de vooravond blijft Q2 inzetten op de beste comedyreeksen. Naast The Big Bang Theory en nieuwe seizoenen van New Girl, Modern Family, The Middle en Brooklyn Nine-Nine lanceert de zender een nieuwe reeks in de vooravond: de Amerikaanse komische reeks Life in Pieces. 

Of het nu de geboorte is van een kind of de eerste tongzoen die letterlijk in het water dreigt te vallen, het zijn stuk voor stuk gebeurtenissen die bijblijven. Maar de tijd vliegt. Genieten van elke moment en herinneringen opdoen is dus geen overbodige luxe en laat dat nu net hetgeen zijn wat Joan, John en hun drie kinderen Matt, Greg en Heather doen in de komische reeks Life in Pieces. Iedereen kan voortaan elke vooravond bij Q2 hun verhaal in geuren en kleuren volgen over de soms ongemakkelijke, hilarische en vooral mooie momenten en mijlpalen uit hun leven.

LifeInPieces

Nieuwe seizoenen

elke donderdag om 20.35

Tv-premières

Iedere donderdagavond staat bij Q2 opnieuw een straffe TV-première op het programma met o.a. Lucy, Kick-Ass 2, Grown Ups 2, Let’s Be Cops, The Drop, Brick Mansions, Transcendence en Man of Thai Chi.